Obsah čísla 14

Obálka:

Obsah čísla:

  • Strana 16 - Hotel DIXON ****

Novovybudovaný kongresový Hotel DIXON****, umiestnený v oddychovej zóne neďaleko centra mesta a obklopený zeleňou a lesoparkom, patrí k najkomplexnejšie vybaveným a najkomfortnejším hotelovým zariadeniam svojho druhu v banskobystrickom regióne. Bezpochyby je výnimočný počtom kongresových priestorov, kapacitou jednotlivých miestností, technickým vybavením a širokým rozsahom kvalitných služieb, ktoré počas konferencií či firemných akcií poskytuje.

  • Strana 28 - IN VINO

Existuje miesto, kde sa môžete oddať vášni pre nádherné vína, odvážne umenie a skvelú gastronómiu. To miesto je ukryté v blízkosti Bratislavy, v malokarpatských viniciach pri Modre a volá sa IN VINO. Privíta vás neočakávanou, na Slovensku jedinečnou modernou architektúrou a dá vám nazrieť do dubových a barikových pivníc, kde zrie prívlastkové Elesko, vyrobené z vlastného hrozna spoločnosti IN VINO. V reštaurácii Elesko, priamo vo vinárskom závode, rozvoniavajú domáce či divinové špeciality. Vychutnajte si ich v kombinácii so skvelými vínami z rúk mladej sommelierky.

  • Strana 36 - Ako chutí Lombardia

L´ Antico Borgo La Muratela, na rovine ležiace opustené a zrekonštruované  panstvo, je vzdialené len 10 km od bergamského letiska Orio al Serio. Autobus do Murately nechodí, a tak jediná možnosť je vziať si taxík. Maličkosť za tridsať eur.

  • Strana 44 - Čaj

„Musel som piť veľa čaju, pretože bez neho by som nemohol pracovať. Čaj zo mňa uvoľňuje nápady, ktoré driemu v hlbinách mojej duše.“ Lev Nikolajevič Tolstoj

  • Strana 52 - Korenie

  • Strana 62 - Program Školské Mlieko

Možno konštatovať, že spotreba mlieka a mliečnych výrobkov na Slovensku je veľmi nízka. Od roku 1989 klesla ich spotreba z 220 kg na osobu a rok na súčasnú úroveň 152 kg, pričom odporúčaná ročná spotreba podľa odborníkov na výživu je 220 kg. V poslednom čase sa zaznamenáva mierny nárast spotreby kyslomliečnych výrobkov, syrov a smotany. S touto nízkou spotrebou mlieka sa Slovensko zaraďuje na posledné priečky v Európe.

  • Strana 70 - Poznáme citrusy?

  • Strana 80 - Ghana

Moja cesta do Ghany bola dôsledkom veľmi rýchleho a spontánneho rozhodnutia. Opäť tu platí, že cesta do Afriky nie je pre každého. Buď si ju zamilujete, alebo sa vám znepáči a znenávidíte ju. Civilizácia je tu na africký spôsob a to musí každý, kto chce do Afriky cestovať, pochopiť a rešpektovať, aby sa tu cítil tak úžasne ako ja a priniesol si množstvo zážitkov – či už viac, či menej dobrodružných. Rozhodne však všetky moje zážitky v Ghane boli spojené s milými, usmievavými ľuďmi, ochotnými všetko vám vysvetliť, pomôcť a zaviesť vás tam, kde potrebujete.

  • Strana 92 - Brodziansky kaštieľ

Horné Ponitrie oplýva nespočetným množstvom kaštieľov a kúrií, žiaľ, máloktoré sa podarilo zachrániť a vdýchnuť im podobu čias bývalých majiteľov. Brodziansky kaštieľ, chvalabohu, akoby zachránila sama Šťastena. Kedysi romantický, honosný príbytok šľachtických rodín, potom žalostná ruina a dnes opravený kaštieľ slúžiaci verejnosti ako Slovanské múzeum A. S. Puškina pod správou Slovenskej národnej knižnice v Martine.

  • Strana 108 - Ford Transit Polar X

Keďže sa blíži koniec roka, asi väčšinu podnikateľov napadne, do čoho by mohli ešte tento rok investovať. Predstava budúcoročného mýta pre nákladné autá nad 3,5 tony možno nejedného privedie k myšlienke na kúpu ľahšieho nákladného vozidla. V segmente potravinárstva, hotelierstva, reštauračných zariadení a ich dodávateľov je možno jedným z riešení chladiarenské auto, ktoré spĺňa najprísnejšie hygienické normy a technológia jeho konštrukcie pamätá na možnosti využitia v alternatívnych riešeniach prevozu potravinárskych výrobkov. V čase, keď je cenotvorba závislá od všetkých vstupných parametrov, bude zníženie ceny prepravy hrať dôležitú úlohu nielen pre určovanie konečnej ceny výrobkov, ale aj pre konkurencieschopnosť jednotlivých dodávateľov, preto dúfame, že Ford Tranzit Polar X si určite nájde
cestu aj k vám. Poďme si ho predstaviť!

10.06.2010